sorang-sorang =)

assalamualaikum.. 

oyeahh oyeahh.. boring-boring n tension ni layan movie best jugak.. hahaha
layan adam & hawa lahh..!!! 

2 3 hari dahh keluar cari tajaan, hari ni stay kat bilik rilex2..

semalam bangun-bangun tido, siapkan diri semua baru jer nak study, kene kejan suruh siap nak g cari tajaan lagi.. homaigod.. so malas laa dengan panas-panas terik.. tapi kalau tak ikot aku takkan dapat the bahagian.. so dengan paksa diri aku pun ikot larhh.. 

pusing-pusing cari sasaran, tapi banyak tempat sasaran tu tutup, memang takpe pun gi cari tajaan hari jumaat.. memang semua kedai buka pun kan.. haha

seriusly masa tu perut aku bardangdut-dangdut.. lapar giler kowt.. masa diorang gi mintak tajaan dekat dr.rozmie, aku jenjalan sorang-sorang cari makan..!!!
 beli wafer jer yang mampu masa tu sebab terkejar-kejar + duit takda.. 
sementara tunggu wafer tu siap, terkejar-kejar plak pergi ATM. nak ambik duit laahhh.. seriusly kering sangat-sangat.. 

BUT..!!
buka jer purse, atm card aku takde.. kad akaun bimb jer yang ada, tapi dalam tu takde duit.. ada RM16 jer.. mana boleh ambik.. haha
cuak sangat. dalam hati ni tuhan jer yang tau..

call the budak comot tanya about that.. yahhh... my atm card ada kt dia.. bila masa pulak ko ambik atm card aku nie.. suka baut orang susah..!! arghhh..1

then petang tu, the other friend ajak makan kat domino's.. alahai.. pokai dowhh..
duit bajet sangat and lastly makan kat KFC.. dah tu jer yang mampu.. 

lepas makan g jubli emas plak.. aku dengan budak comot always gi sana.. kadang-kadang bagi ikan makan, kadang-kadang just g lepak-lepak jer petang-petang.. best tempat tu.. not too croud macam tasik darul aman.. aku pergi semalam takde pun ambik gambar sebab tak plan pun nak gi sana.. but gambar yang lama-lama ada kot so boleh la korang tgk apa itu tmpat yang bernama jubli emas..

budak comot bagi makan ikan




makanan ikan, sebungkus ni xsure lah rm2 ke rm1.. 


gmbar sape tah pakai shoot jer.. ni edit sbb buat cover foto fb

budak tu bawak sendiri roti dr rumah bg ikan makan.. roti expired dah  kot.


dah nak balik dahh..
lepas tu dlm pukul 7 kitorang gerak g giant souq albukhari for solat maghrib..! setiap kali pergi jubli mesti balik singgah giant untuk solat.. 

lepas solat the budak comot kene balik jap, lagipun rumah dia tak jauh sangat from giant.. then takkan lah aku nak ikot dia balik rumah kot.. 

jadinya keputusan yang telah dibuat, dia biarkan aku merayap sorang-sorang kat giant tuu..
olone?? yess alone..!!! tak pernah dibuat window shopping sorang-sorang.. *duit takde sbb tu window shopping jer.. sebelum ni kalau ada yang terdesak je aku akan shopping sorang-sorang.. 

about 30 minutes aku dah naik boring.. haha.. kalau ada budak comot okay jugak.. dia cerewet sikit n slalu komen macam-macam kalau aku nak beli baju or kasut.. sebelum dia balik pun dia mintak aku punya atm card, katanya takot aku shopping macam2..

lepas tu kitorang balik and pergi main badminton.. balik tukar-tukar baju terus pergi.. sampai je sana, banyak giler kreta.. conform court penuh.. 

haahh memang penuh pun.. balik macam tu je without peluh2. budak comot ajak pergi gym.. memang buang tabiat lah dia ni.. aku taknak.. then minum-minum jer kat kedai depan umah sewa aku nie.. nak makan tapi macam still kenyang.. so deicde bli bungkus jer.. aku beli koey teow tomyam n budak comot makan nasi goreng feveret dia, nasi goreng ayam kunyit.. 

balik, online jap pastu makan..!! sorang-sorang lagi..!!! 

jam dah pukul 11.. ingatkan awal lagi.. baju semua tak basuh lagi.. gagahkan diri ni jugak basuh baju.. selesai semua study sikit.. pastu tidur..!! actually tak tido pun.. pusing sana pusing sini tgk jam dah pukul 5.15.. lewat nya.. mata dah gelap2 ada eye bags.. 

ni haa mcm ni
so lepas ni kene tido awal balik..!!! 

okayy nak siap-siap gi main badminton.. semalam tak jadi main.. hari ni kene ganti laa.. 
bubye..!!!

2 comments:

murni said...

teringin nak pergi taman jubli . tak penah smpai lagi ni . :)

wawa said...

jum laaa.. jogg kat sana =)